Санифорт комби 4табл.х200гр.

Дезинфекция и поддръжка на вода в басейни – проблеми и решение

Всички с нетърпение очакваме топлите летни дни, за да напълним басейна с вода и да се цопнем в него. Това е прекрасно, но за съжаление скоро след това започват проблемите. Независимо от това дали ползваме малък надуваем басейн с вместимост няколко кубични метра вода или голям вкопан басейн до 100 куб.м. и повече, водата в него започва да помътнява и да зеленясва. Дори басейнът Ви да е снабден с помпи и филтри, те не могат да се справят изцяло с проблема, а само го отлагат с няколко дни. Източването, почистването и пълненето с чиста вода, освен че е трудоемко, досадно и отнемащо време, в много случаи е и практически неприложимо.

Какво е решението?

Решението на гореизброените проблеми с водата в басейни е използването на различни химични препарати за поддръжка на водата. Има много производители, предлагащи подобни продукти за вода в басейни – дезинфектанти, антикоагуланти, препарати против алги и др. Използването на няколко такива препарата е изключително неудобно – всеки от тях се дозира по различен начин, а и времето им на действие е различно. Това превръща поддръжката на басейна в бреме и ни лишава от голяма част от удоволствието при използването му. Освен това в много случаи част от проблемите с водата в басейна остават, защото често се пропуска някоя обработка, объркват се дозите или вместо единия препарат слагаме другия и така нататък. Това от своя страна води до значително предозиране на някои от препаратите, което освен до проблеми с водата в басейна, може да доведе и до някои здравословни проблеми като различни видове алергии.

И все пак тези проблеми имат ли решение и какво е то?

Да! Фирма „ЖИВАС“, която е специализирана в производството на дезинфектанти, е разработила и произвежда продукт, решаващ всички гореизброени проблеми с вода в басейни. Това са таблетките Санифорт Комби ( Sanifort Kombi) - за басейни от 25 до 100 куб.м. и Санифорт комби „мини“ ( Sanifort kombi mini ) - за басейни от 2.5 до 10 куб.м.. По какво тези препарати се различават от останалите продукти за поддръжка на вода в басейни и защо са по-добри от тях:

1. Заместват 3 други препарата. Както се вижда от наименованието им - Санифорт Комби, те са комбинирани и съдържат дезинфектант, антикоагулант и алгецид, което обуславя тяхното тройно действие:

- Дезинфекциращо действие – унищожават вредните спори, вируси и бактерии;

- Добавените антикоагуланти поддържат водата бистра и прозрачна, като утаяват твърдите частици;

- Алгецидите в препаратите Санифорт Комби предотвратяват образуването на водорасли и „зеленясването“ на водата.

2. Решават проблемите с предозиране  на някой препарат  - отделните им съставки са фабрично дозирани и се освобождават равномерно през цялото време на действие.

3. Имат дълъг период на действие – Таблетките Санифорт Комби и Санифорт Комби „мини“ действат 7 дни. Това Ви спестява ежедневните грижи за водата в басейна, пропускането или повтарянето на някоя обработка. Всичко, което трябва да правите, е веднъж седмично да заредите диспенсъра или скимера (ако имате филтърна система) с необходимото количество таблетки.

4. Лесно дозиране – единственото, което трябва да знаете, е колко кубични метра вода има в басейна (вижте  таблицата), за да предвидите необходимия брой таблетки Санифорт Комби или Санифорт Комби „мини“.

Препарат

Ефективно третиран обем вода

Време на действие

Дезинфек-

ция

Утаяване и избистряне

Унищожа-

ване на водорасли

Санифорт

Комби

1таблетка от 200гр.

 

25 – 30

куб.м.вода

 

7 дена

 

да

 

да

 

да

Санифорт

Комби-мини

1таблетка

от 20гр.

 

2.5 – 3

куб.м.вода

 

 

7 дена

 

да

 

да

 

да

 

Не е за подценяване и фактът, че освен време и главоболия, продуктите на „Живас“ Санифорт Комби и Санифорт Комби „мини“ Ви спестяват и пари. Все пак вместо три препарата купувате само един, който при това добавяте веднъж седмично, а не ежедневно.

Не се колебайте. Поръчайте сега!

0898 79 59 87  или  0898 78 74 25


Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър
Тест за сигурност

САНИФОРТ Комби таблети за дезинфекция на вода в басейни

  • Производител: Живас - България
  • Модел: Дезинфекция на вода в басейни 40-13
  • Наличност: В наличност
  • 26.50лв
  • 23.50лв


Подобни продукти

Санифорт Комби Мини  за басейни - 20 таблети по 20гр.

Санифорт Комби Мини за басейни - 20 таблети по 20гр.

САНИФОРТ Комби Мини 400гр.20 таблети по 20гр. Санифорт Комби Мини е комбинират препарат за подд..

14.50лв

Етикети: дезинфекция, вода, басейни, дезинфектант, таблетки